Industrija

“Volkswagen” planira da do 2020. godine poveća proizvodnju za 25 odsto

“Volkswagen” planira da do 2020. poveća proizvodnju u svojim fabrikama u Nemačkoj za 25 odsto, najavio je član Uprave “Volkswagena” zadužen za proizvodnju i logistiku Andreas Tostmann. Ako “Volkswagen” ostvari planirano, s proizvodnih traka njegove fabrike u Wolfsburgu godišnje bi trebalo izlaziti preko milion automobila.

“Veća produktivnost omogućiće veću iskoristivost kapaciteta. Temelj je postavljen u Wolfsburgu kako bi se proizvodnja Golfa na jednom mestu grupisala kao što je navedeno u Paktu za budućnost”, saopšteno je iz “Volkswagena”. Pakt za budućnost strateški je dokument VW-a koji, između ostalog, predviđa lansiranje Golfa osmice čija se promocija očekuje u proleće, a prodaja u jesen iduće godine.

Osim spomenutog renomiranog brenda, u Wolfsburgu bi se u celosti trebao proizvoditi i SEAT Tarraco, što, prema planovima nemačkog automobilskog giganta, podrazumeva prebacivanje proizvodnje iz fabrika u Zwickaua (Nemačka) i Pueble (Meksiko) u Wolfsburg. U Zwickauu bi “Volkswagen” koncentrisao proizvodnju električnih automobila, prenosi Seebiz.

“Volkswagen” brand je napravio značajan napredak poslednjih godina. Mi smo na dobrom putu. U poređenju sa ostalim industrijama, mi smo srednje veliki, nameravamo to nadoknaditi i postati jedan od najboljih”, najavio je Andreas Tostmann.

U Wolfsburgu trenutno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan uključujući i električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. godine do kraja prošle godine, pogone VW-a u Wolfsburgu napustilo je gotovo 70.000 modela e-Golf II i Golf GTE. Time je fabrika u Wolfsburgu zabeležila najveći obim proizvodnje električnih vozila u Grupi VW-a.

Prošle godine su u Wolfsburgu proslavili izlazak sa proizvodne trake 44 milionitog automobila iz VW-a. Iz te fabrike je na tržište najviše lansirano golfova, oko 18 miliona, a zanimljivo je da iza Golfa po obimu proizvodnje, još uvek, s 12 miliona proizvedenih vozila sledi model 'Buba' koja se u Wolfsburgu ne proizvodi od 1975. godine.

U pripremi povećanja proizvodnje u Wolfsburgu VW je najavio ulaganja u tu frabriku od tri milijarde evra, prvenstveno u razvoj Golfa 'osmice'. Ukupan investicioni plan VW-a za period 2018.-2022. godine iznosi 22 milijarde i 800 miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!