Industrija

“Volkswagen” prodaje imovinu vrednu 43 milijarde evra

“Volkswagen” aktivno radi na prodaji imovine, koja ne spada u osnovnu delatnost kompanije u vrednosti petine godišnjih prihoda, izjavio je za “Wall Street Journal” prvi čovek kompanije. Matthias Müller.

On je istakao da novi tim radi na prodaji poslovanja, koje se više ne smatra “kritičnim”, da bi se došlo do novca za sanaciju posledica “dizelske afere”. Kako je “Volkswagen” prošle godine imao prihod od  217 milijardi euvra, kompanija namerava da proda imovinu vrednu 43,4 milijarde evra.

Medijski napisi od prošle nedelje govorili su da je kompanija zaustavila prodaju udela u italijanskom proizvođaču motocikala “Ducati” vrednom 1,5 milijardi dolara, a zbog otpora sindikalnih predstavnika u nadzornom odboru. Matthias Müller je objasnio da VW-ova upravljačka struktura zahteva vreme za pregovore oko “Ducatija”. “Popis imovine za prodaju još nije suspendovan. Nećemo dopustiti bilo kome da nam govori koje ćemo odluke doneti”, izjavio je Müller. Priče o povezivanju s “Fiat Chrysler”-om nazvao je “spekulacijom”.     

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!