Industrija

Vršački Hemofarm postao glavni centar Stada grupe za Centralnoistočnu Evropu

Vršački Hemofarm postao je glavni centar Stada grupe za tržišta Centralnoistočne Evrope.

Kako je saopšteno iz kompanije Hemofarm, odlukom menadžmenta Stade, vršačka kompanija preuzela je odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time je dodatno povećala zonu svoju regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta Jugoistočne Evrope (BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije). 

"Nova uloga dodeljena Hemofarmu je veliko priznanje Stade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je takođe i dobra vest za Srbiju i za region, posebno imajući u vidu da je retkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lekova, a posebno u radnu snagu", u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3.000 - rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Stada grupe.

Hemofarm je 2017. godine posredstvom Stade postao deo velike internacionalne porodice - Cinven i Bain Capital. Osim regionalnog liderstva, lekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta u 38 zemalja. Fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, smeštene su u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, a pogoni ove kompanije su među 20% energetski najefikasnijih u svetu, podseća se u saopštenju. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!