Softver

Web aplikacija i njena zaštita: Gde je to najbolje implementirati?

Web zaštita aplikacija je sveobuhvatni termin, koji se primenjuje generički na sve sigurnosne mere, koje štite razne usluge, poput, aplikacija. od URL-baziranih napada, exploit skripta, malicioznih ubrizgavanja podataka SQL injekcijom, Oracle, IBM DB2 i druge baze podataka, mail server napada i DNS poisoning napada su primeri napada na nivou aplikacije.

Razlika između zaštite aplikacije i baze mreže je teška, jer napad na mrežu se tumači kao "napad koji je pokušan preko mreže", kao i "napad protiv mrežnih protokola (TCP, IP, ...)". Ali razlika nije proizvoljna, niti je u potpunosti marketinški spin. Mreže, a posebno, napadi preko Interneta imaju za cilj da ugrozi sistem kroz propustuste, rupe u Internet protokol standardu ili neku njegovu instancu implementacije; Ako je napad uspešan, napadači često dobijaju administratorske privilegije za sistem i aplikacije, i pristup podacima.

Eccentrix d.o.o.http://www.eccentrix.rs

Naša misija je da podignemo svest o značaju stručnog usavršavanja na polju informacionih tehnologija, kao i da našim IT stručnjacima, kroz obuke, pružimo znanje, kako bi bili u korak sa svim tekućim promenama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!