Saobraćaj i transport

“Wizz Air” obara rekorde

“Wizz Air”, jedna od avio-kompanija s najbržom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, postigao je novi rekord po broju putnika u svojoj istoriji.

Na osnovu najnovijih statističkih podataka o prometu, kompanija je u proteklih 12 meseci prevezla više od 30 miliona putnika, dok je poslovanje širom Evrope poraslo za 24 odsto u odnosu na prethodni period. U okviru najvećeg procesa proširenja poslovanja, pokrenutog početkom marta, ovaj avio-prevoznik uvodi 700 novih letova nedeljno i očekuje isporuku 21 aviona tipa “Airbus” u svojim evropskim bazama za samo 17 nedelja. 

Za samo osam nedelja, “Wizz Air” je već uveo 34 nove niskotarifne linije širom svoje evropske mreže i predstavio tri nove destinacije, kojima je dodatno proširio svoju ponudu avio-karata po izuzetno niskim cenama: Atinu u Grčkoj, Harkov u Ukrajini i austrijsku prestolnicu Beč.

Brz rast poslovanja kompanije “Wizz Air” donosi vrlo povoljne letove i najbogatiju moguću ponudu za klijente, uz jednostavan online sistem za rezervacije, prenosi Seebiz. 

 „Ponosni smo što smo ostvarili još jedan značajan uspeh u istoriji WIZZ-a i oborili rekord po broju putnika u proteklih 12 meseci. Više od 30 miliona putnika su poslovno ili privatno uživali u vrlo povoljnim letovima WIZZ-a širom naše velike i raznovrsne mreže”, izjavila je Sorina Ratz, v.d. direktora korporativnih komunikacija u kompaniji “Wizz Air”.

„I dalje smo jedna od avio-kompanija s najvećom stopom rasta u Evropi, uz snažan i stabilan dvocifren rast svake godine, što našim putnicima daje mogućnost još većeg izbora letova po najnižim cenama. Naš cilj je da vas oduševimo i podstaknemo u otkrivanju naše evropske mreže, a posada “Wizz Air”-a je spremna da vas dočeka sa osmehom pri ulasku u avion.”

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!