Industrija

Yumco otvorio novi pogon - Posao za još 150 ljudi

Kompanija Yumco otvorila je danas u Vranju novi pogon Balistika koji će proizvoditi zaštitnu balisitičku opremu.

Investicija je vredna pola miliona evra i u njemu će biti zaposleno još 150 radnika - 50 ove godine i još 100 naredne. Novi pogon nalazi se u magacinskim prostorijama konfekcije gde će se pored uniformi za pripadnike Ministarstva odbrane, MUP-a i radnih zaštitnih odela proizvoditi zaštitna balistička oprema, poput pancirnih prsluka, rukavica i ploča.

Generalni direktor holding kompanije Yumco Branislav Trajković je rekao da će u novom pogonu kompanija dnevno proizvoditi 20.000 zaštitnih ploča i 10.000 kompleta zaštitne opreme.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da joj je drago što se Yumco vraća na stazu uspeha i da nije reč samo o otvaranju novih 150 radnih mesta, već i o tome što će novi pogon otvoriti nova tržišta. Ona je navela da nije moguć ekonomski razvoj Srbije bez lokalnog ekonomskog razvoja i da je važno da svaka lokalna samouprava podrži takve nove investicije da bi one mogle brže da se realizuju.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je stabilnost u poslovanju kompanije koja je poslednjih nekoliko godina prošla kroz težak period, postignuta zahvaljujući pomoći Vlade Srbije.

 

Izvor: Tanjug/Beta

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!