Saobraćaj i transport

Za koncesiju Aerodroma “Nikola Tesla” ponude veće od očekivanih za 100 miliona evra

Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma “Nikola Tesla” ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo, prenosi list “Blic”. Kako navodi taj list, ponude su i za 100 miliona evra iznad očekivanih.

Među prve četiri firm, koje su se javile su ciriški aerodrom, kao i po jedna indijska, korejska i Francuska firma, prenosi Blic.

Prema zvaničnim podacima za koncesiju su zainteresovani: švajcarsko-francuski konzorcijum “Zurich Airport” sa kompanijama “Eiffage” i “Meridiam Eastern Europe Investments”, indijsko-grčki konzorcijum “GMR Infrastructure limited” i “Terna”, francuska kompanija “Vinci Airports”, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum “Incheon international Airport corporation”, “Yatirimlari ve Islatme”, “VTB capital infrastructure” i kineski konzorcijum HNA i “China National Aero-Technology”.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera na Aerodromu “Nikola Tesla”.

Nedavno su Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla” još jednom produžili rok za koncesiju  beogradskog aerodroma, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

Izvor: Blic

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!