Socijalno preduzetništvo

Za razvoj socijalnih preduzeća u oblasti poljoprivrede 6 miliona dinara

Delta Holding i Delta Fondacija, u saradnji sa Trag fondacijom, raspisali su novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz projekat Zasad za budućnost. 

Ukupno šest miliona dinara biće donirano socijalnim preduzećima, putem javnog konkursa koji je otvoren do 23. februara 2018. godine. Finalnu odluku o podršci najkvalitetnijim predlozima Komisija će objaviti tokom aprila 2018.

Na konkurs mogu da se prijave socijalna preduzeća (udruženja građana, zadruge i fondacije), registrovana na teritoriji Republike Srbije, koja imaju tri godine iskustva u oblasti poljoprivrede. 

Projekti kojima se socijalna preduzeća prijavljuju treba da budu usmereni na unapređenje primarne i/ili sekundarne poljoprivredne proizvodnje u jednoj ili više od ovih oblasti: povrtarstvo, uzgoj svinja i voćarstvo. 

U toku implementacije projekta, dobitnici grantova imaće mentorsku podršku stručnjaka Delta Agrara, kao i stručnu podršku Delta Fondacije i drugih eksperata u pogledu unapređenja i održivosti poslovanja. 

Vrednost pojedinačnih grantova je od 120.000 do 850.000 dinara.

Inače, Delta Fondacija već tri godine sporovodi ovaj projekat a prva dva ciklusa grantove u ukupnoj vrednosti od više od 24 miliona dinara dobilo je dvanaest najboljih projekata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!