Industrija

“Zastava oružje” investira pet miliona evra u novi pogon

Fabrika “Zastava oružje” investiraće u izgradnju nove hale od 4.000 kvadratnih metara, od 4,5 do 5 miliona evra iz sopstvenog poslovanja, izjavio je direktor fabrike Milojko Brzaković.

“Strateški nam je sada najbitnije da izgradimo novu halu, projekti i tenderi su završeni. Očekujemo početak gradnje za mesec dana”, rekao je Brzaković. On je dodao da je fabrika “Zastava oružja” sada "prebukirana" pošto je preko 40 odsto kapaciteta fabrike porušeno tokom bombardovanja 1999. Godine, prenosi Beta.

Prema rečima Brzakovića fabrika “Zastava oružje” će plan poslovanja za 2018. godinu, koji iznosi 57 miliona dolara USD završiti sa realizacijom od preko 95 odsto.

“Plan za 2019. godinu je oko 80 miliona dolara. Imamo ugovorene poslove skoro za celu narednu godinu”, kazao je Brzaković.

On je najavio da je pred fabrikom ulaganje u modernizaciju tehničko-tehnoloških uslova, povećanje produktivnosti, bolje uslove rada, kao i zapošljavanje novih stotinak radnika do kraja ove godine.

Brzaković je naveo je u protekle četiri godine uloženo 15 miliona evra u fabriku “Zastava oružje”, kao i kupovinu “Zastava kovačnica” iz stečaja, i da je uposleno više od 650 radnika.
U muzeju Stara livnica je u petak, 26. oktobra, svečano obeleženo 165. godina postojanja fabrike “Zastava oružje” i 160. godišnjica “Zastava kovačnica”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!