Proizvodnja hrane i pića

Završen višemesečni sukob kompanije “Nestlé” sa šest trgovinskih lanaca

Švajcarska prehrambena kompanija “Nestlé# saopštila je da je sa evropskim maloprodajnim trgovinskim lancima postigla dogovor, kojim je okončan višemesečni spor oko cena i omogućen povratak njegovih proizvoda na police.

"Drago nam je što je postignut uravnoteženi sporazum i što će se “Nestlé”-ovi proizvodi uskoro vratiti na police šest članica evropskog maloprodajnog udruženja AgeCore", izjavio je portparol švajcarske kompanije.

Portparol “AgeCore”-a potvrdio je dogovor, napominjući da su uslovi dogovora poverljivi. "Vraćamo se normalnom poslovanju s Nestléom", kazao je. Udruženje sa sedištem u Ženevi, čiji su članovi, između ostalih, nemačka “Edeka” i švajcarski “Coop”, bojkotovalo je proizvode švajcarske kompanije tražeći bolje uslove snabdevanja.

Predstavnik kompanije “Edeke”, takođe, je potvrdio dogovor. “Coop” će pokrenuti dvonedeljnu akciju počevši od sredine maja u kojoj će nuditi do 30 odsto popusta na više od 500 “Nestlé”-ovih proizvoda.

Sukob najveće prehrambene kompanije na svetu i trgovaca nadovezao se na niz spoljnih znakova napetosti u odnosima dobavljača i trgovaca, čiju pozadinu čine promene u ukusima potrošača i sve jača internetska konkurencija. “Nestlé” je u prvom tromesečju ove godine povećao prodajne prihode isključivo zbog većeg obima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!