Svet građevinarstva-nekretnina

Zbog kašnjenja radova na koridorima Srbija plaća milione evra

Mnogi započeti infrastrukturni projekti u Srbiji još nisu završeni, a među njima su "Koridor 10" i "Koridor 11".

Na završetak deonica "Koridora 10" i "Koridora 11", čeka se više od deceniju. Međutim, kada će započeto i biti završeno, upitno je, jer se u javnosti sve češće upozorava na probijanje rokova. Zbog toga Srbija plaća veliki ceh, upozorava Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije. “Probijanje rokova se može meriti u milionima evra”, izjavio je on za N1.

Kada su radovi na Koridoru 10 u pitanju, u toku je izgradnja deonice kod Grdeličke klisure i obilaznica oko Niša.

Radi se i na Koridoru 11 - u toku je izgradnja deonice Surčin - Obrenovac, Lajkovac - Ljig.

Radovi još uvek nisu počeli na autoputu Preljina - Požega. A da se sa izgradnjom ostalih putnih pravaca ne bi kasnilo, stručanjaci kažu da je neophodno da na terenu nadzor bude 24 sata.

“Ako se ne poštuje struka i ne pita esnaf, i ako se opet umešaju političari i daju rokove, onda može to da izazove određene probleme. Ja koliko znam imovinsko-pravni odnosi su rešeni, projektna dokumentacija u 99 odsto je završena, tu i tamo ima nešto oko naknadnih radova, znači samo aktivno učešće investitora i nadzora može da garantuje rok i kvalitet za ove koridore”, smatra Rodić.

Profesor Milan Vujanić kaže da u odnosu na Hrvatsku, Srbija kasni u razvoju kada je izgradnja autoputeva u pitanju i da najavljeni projekti neće moći da se realizuju bez uzimanja kredita.

“Jedan kilometar autoputa u ravničarskom predelu košta oko milion evra, a u brdskom pet miliona, sad zamislite koliko kilometara autoputa mi treba da izgradimo da bismo stigli Hrvatsku, još jedno 500 kilometara, zamislite koje su to pare, to Srbija nema”, ukazuje Vujanić.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!