Saobraćaj i transport

Zbog stečaja “Monarch Airlines” prekinuti letovi, a 110.000 putnika ostalo blokirano

Britanska agencija za civilno vazduhoplovstvo (CAA) objavila je da britanska aviokompanija “Monarch Airlines”, koja je ušla u stečaj, odmah prekida sve letove čime je 110.000 putnika ostalo blokirano, a otkazano je oko 300.000 budućih letova.

Na webstranici “Monarch”-a uz logo britanskog CAA kompanija "sa žaljenjem" obaveštava da od 2. oktobra 2017. godine otkazuje sve letove i turističke pakete.

Ovo je nepredviđena situacija i zbog toga što je u inostranstvu 110.000 putnika, pa je britanska vlada zatražila je da CAA koordinira letove za povratak tih putnika u Veliku Britaniju", navodi se u saopštenju. "Ti novi letovi za vas neće predstavljati ekstra trošak", dodaje se u obaveštenju, koje prenosi Reuters. Britanska vlada priprema sada najveću operaciji vraćanja putnika u zemlju. 

Slabiji evropski avioprevoznici pod velikim su pritiskom zbog oštre konkurencija u sektoru avioprevoza. “Monarch” je prošle nedelje objavio da razgovara s potencijalnim partnerima nakon, izveštaja da će delovi njegove mreže biti prodati.

 

Izvor: Tanjug

 

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!