Društvo

"Zelena knjiga" – Oskar za najbolji film

Oskar za najbolji film ove godine pripao je ostvarenju "Zelena knjiga". Veče za pamćenje za meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona, koji je kući odneo tri statuete. Olivija Kolman najbolja glumica, dok je u muškoj kategoriji Oskar pripao Ramiju Maleku.

„Zelena knjiga“ najbolji je film, odluka je Američke akademije za film! "Napravili smo ovaj film sa ljubavlju, nežnošću i poštovanjem. Čitava priča ovog filma je o ljubavi. Sve je počelo od Viga Mortensena i bez njega ne bi imali ovo ostvarenje", istakli su producenti Džim Burke, Čarls Vesler, Brajan Kari, Piter Fereli i Nik Valjenoga.

Oskar za režiju i treći po redu za Alfonsa Kuarona i njegov film „Roma“. Meksički reditelj za „Romu“ podigao još jednog Oskara i to za najbolji strani film. Treći Oskar Kuaron je dobio za najbolju fotografiju.

Najbolja glavna glumica je Olivija Kolman za svoju ulogu u Miljenici. "Nadam se da moja deca na TV-u ovo gledaju, pošto se neće desiti ponovo", kroz suze i osmeh se našalila Engleskinja, prenosi RTV.

Oskara za najboljeg glumca dobio je Rami Malek za ulogu Fredija Merkjurija u Boemskoj rapsodiji. "Možda nisam bio očigledan izbor, ali izgleda da nije ispalo toliko loše", rekao je Malek držeći Oskara u ruci.

Svojoj pozamašnoj kolekciji Gremija, Lejdi Gaga je dodala i Oskara za najbolju pesmu u filmu Zvezda je rođena. „Nije stvar u pobeđivanju, već da ne odustanete. Nije važno koliko puta padnete, već koliko puta ustanete", istakla je Gaga.

Ostvarenje „Zelena knjiga“ može se pohvaliti najboljim originalnim scenarijom, za koji su odgovorni Nik Velalosa, Brajan Kari i Piter Fareli. Oskar za najbolji adaptirani scenario pripao je Čarliju Vahtelu, Dejvidu Rabinovicu, Kevinu Vilmotu i Spajku Liju za film „Crni klanovac“. Gaj Nativ i Džejmi Rej NJuman osvojili su Oskara za najbolji kratkometražni film „Koža“.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!