Industrija

"Zumtobel" otvorio fabriku u Nišu

Austrijska kompanija "Zumtobel" je u Nišu otvorila fabriku za proizvodnju LED rasvete u kojoj već radi 300 zaposlenih, a kad bude počela proizvodnju punim kapacitetom, radiće 1.100 ljudi.

Fabrika ima ukupnu površinu od 40.000 kvadratnih metara, a uloženo je 30,6 miliona evra. Vlada Srbije dala je subvencije od osam miliona evra.

Otvaranju prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Alfred Felder, predsednik Nadzornog odbora fabrike Jurg Cumtobel, federalni ministar Austrije za EU Gernot Bluemel, predsedik PKS-a i gradonačelnik Niša.

"Za nas je velika čast da otvorimo fabriku i prikažemo izuzetan napredak naše kompanije na globalnom nivou. Želeo bih da se posebno zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Niša, a zahvalnost stiže i iz austrijske vlade", poručio je na otvaranju Felder.

Izgradnja "Zumtobel" fabrike je počela 2017. godine, podsetio je on i dodao da je do danas izgrađeno 40.000 kvadratnih metara. "Videli ste - počeli smo sa proizvodnjom. Postavili smo cilj da će ova fabrika doprineti jačanju kompetetivnosti i da ćemo moći da snabdevamo sva evropska tržišta. Želimo da nas i lokalno stanovništvo vidi kao dobrog budućeg poslodavca. Za nas je neverovatno kratko vreme, vreme od godinu dana, koliko nam je trebalo da sve ovo izgradimo", rekao je Felder, prenosi Beta.

Istakao je, kako je rekao, jednu važnu stvar - da je "Zumtobel" kompanija koja je na berzi i da je za njih važno da imaju tri stvari: specijalnost za svetlo, stručnost za proizvode, ali i da su im važni međusobni odnosi u kompaniji. "Ova fabrika neće biti samo deo naše porodice, nego želimo da napravimo lidera i poštovaćemo naša tri principa", istakao je Felder.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!