Industrija

“Zumtobel” planira da u Nišu zaposli 1.100 ljudi

Međunarodna grupacija “Zumtobel” zaposlila je do početka maja ove godine 143 radnika u Nišu, a u narednih tri do pet godina namerava da zaposli ukupno 1.100 ljudi

"Zumtobel Grupa je razvila dugoročni plan za svoje ulaganje u Srbiju, koje uključuje postepeno povećanje lokalne radne snage prema razvojnim poslovnim planovima u sledećih tri do pet godina", navodi se u saopštenju.

Počev od maja 2018. godine, lokalni tim kompanije broji 143 zaposlenih koji rade u različitim oblastima poslovanja, precizira se u saopštenju, i dodaje da će se ovaj broj stalno povećavati u narednim mesecima, tako da će već u septembru 2018. godine, sa okončanjem građevinskih radova, grupacija imati više od 350 stalno zaposlenih.

U celom procesu zapošljavanja, oko 25 odsto lokalne radne snage radiće na indirektnim korporativnim funkcijama, uključujući pozicije u nadzoru i računovodstvu, kontroli kvaliteta i logistici, nabavkama i IT podršci.

Pored navedenih radnih mesta, prioritet u zapošljavanju usmeriće se na direktne radne pozicije u proizvodnji, industrijskom inženjerstvu kao i za potrebe skladištenja i održavanja, prenosi Tanjug.

Nova lokacija u Nišu, koja će biti završena na kraju leta, predstavlja značajan dodatak globalnoj poslovnoj i proizvodnoj mreži “Zumtobel” grupe, koja je svetski poznati proizvođač u oblasti osvetljenja i inovativnih rešenja za rasvetu, komponenti i pratećih usluga.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!