Ljudski resursi

10 jednostavnih pravila za loše upravljanje ljudima!

Prvo pravilo je da je čitanje tekstova, koji imaju naslov tipa „10 pravila za uspešno upravljanje ljudima“ ili još bolje „10 osobina dobrog menadžera“, siguran put ka lošem upravljanju i generalno ka lošim odlukama u životu. A i zašto bi, mislite da zaista dobri rukovodioci to rade?

Skoro svaki veoma čitan tekst o ljubavi, muško-ženskim odnosima i generalno boljem životu se svodi na navođenje određenog broja zanimljivih i veoma logičnih stvari kako nešto treba da izgleda, kako treba živeti život ili kako treba da se postavite prema svom dečku, devojci ili prijateljima i na kraju ćete biti uspešni. Niko to, naravno, ne čita, svima je to bez veze, međutim, prema statistici pregleda vidite da je to tip tekstova, koje ljude čini srećnim, jer ko ne bi voleo da sazna:

  „10 jednostavnih načina da uštedite novac“

„10 jednostavnih načina da ne upropastite sebi život“ ili

„Želite da stalno misli na vas? Imamo 10 jednostavnih načina!“

I tako je trend, lakih, brzih i jednostavnih rešenja došao i u poslovni svet.

„Ključne osobine odličnog lidera“

„Kako da držite ruke na intervjuu za posao“

 „10 načina kako brzo motivisati zaposlene“

 „8 principa planiranja vremena“.

I da, vremenom su pojedini kreatori ovih tekstova shvatili da je super produkcija odlično rešenje za podizanje čitanosti, pa se testovi mogu naći i nešto različitim formama i naslovima koji targetiraju različite ciljne grupe, koje podižu posećenost portala i odlične su za reklame, koje se mogu staviti u samom tekstu, poznato kao sponsored content.

Sa stanovišta portala, novina i ostalih medija ovo je odlično. I sa stanovišta čitalaca je odlično, jer imaju utisak da uče i znaju više nego pre. Pa to je onda odlično, zar ne?

Za neke osnovne životne teme, popularnu psihologiju i razne načine da potrošite vreme, ovo jeste dobro. Ali nisam primetio da postoji tekst tipa:

 „10 jednostavnih načina za operaciju na otvorenom srcu“ ili

 „10 stvari koje će vas učiniti dobrim pilotom“ ili

„10 stvari kojih se morate pridržavati da biste bili uspešan biohemičar“ ili

„Najlakši način da vas primete u koorporativnom okruženju instituta za nuklearna istraživanja“.

Jasno je zašto. Pa ovo su komplikovana profesionalna zanimanja. A zašto lideri i menadžeri sebe onda degradiraj? Zašto čitati tekst sa 10 pravila za odličnog menadžera, ako je i to odgovoran posao?

Iskreno, ni ne čitaju ih oni koji su uspešni. Niti su postali uspešni čitajući tekstove koji nude brza rešenja. Niti su slušali obuke na kojima im je neko nabrajao šta treba da rade, a šta ne treba.

Put do uspešnog i razvijenog rukovodioca je uvek mešavina okruženja, precizne edukacije, okolnosti i ličnih afiniteta i ambicija. Takođe, ponašanje nije uvek isto i različite okolnosti će zahtevati različit skup veština, koje treba pokazati.

Zato, ako želite loše da upravljate zaposlenima primenjujte jednostavna rešenja i principe. Ali ako želite da rukovodite kako treba ili da rukovođenje u organizaciji koju vodite bude optimalno, pustite profesionalce da vam pomognu u tom procesu i postave sistemsko rukovođenje i upravljanje zaposlenima. Jer, ne biste seli u avion kome upravlja nesistematičan i neobučen pilot. Pa zašto onda vaši zaposleni moraju?

 

Ivan Marković, iConsult

iConsult d.o.o.http://www.iconsult.rs/

iConsult je firma specijalizovana za izradu sistema upravljanja zaposlenima, merenje učinka zaposlenih i razvoja upravljačkih veština

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!