Digitalni marketing

10 najpopularnijih trendova u grafičkom dizajnu za 2018. godinu

Trendovi su veoma važni za preduzetnike koji se bave sopstvenim biznisom, jer pomažu u kreiranju imidža i govore o preduzetniku kao nekom ko prati dešavanja na tržištu i ko je uvek up-to-date.

Nabacan tekst

Nabacan tekst na footografiji ili pozadini vedrih boja deluje apstraktno i umetnički. Ovaj stil je vrlo popularan kada je reč o plakatima i najavama dešavanja.

Fluorescentne boje

Kombinovanje jarkih boja koje su u konhtrastu, poput žute, ciklama, ljubičaste, plave i zelene odaje utisak fluorescentnih boja koje evociraju stil osamdesetih, koji je sve popularniji u svetu grafičkog dizajna.

Iskrivljena stvarnost

Glitch takođe predstavlja aktuelan način da se na umetnički način predstave fotografije koje asociraju na vreme analognih uređaja jer predstavljaju fotografije koje usled, različitih smetnji, izgledaju iskrivljeno.

RGB

Je izgleda kao da ste izvukli boje iz neke fotografije uz pomoć CMYK-a ili RGB-a a zatim ih spojili uz nekoliko transparentnih slojeva. Ovaj trend je jednako prisutan u grafici i na fotografijama.

Presečen tekst

Predstavlja prikaz u kom su elementi na fotografijama isečeni i prespojeni, tako ostaju čitljivi ali odaju utisak presečene forme. Odaju utisak kolaža i oštrine.

Integracija fotografije i teksta

Integracija predstavlja garfički prikaz spojenih elemenata fotografije i teksta koji se međusobno prepliću i  prožimaju, odajući 3D utisak.

Tečna vizualizacija

Ovaj stil se uglavnom koristi za prikaz teksta koji izgleda kao da se razliva po površini. Može se koristiti u 3D ili 2D prikazu.

Tekst kao ilustracija

Ovaj stil je vrlo zanimljiv jer se koristi forma teksta (brojevi, slova i znakovi interpunkcije) kako bi se napravila simbolička ilustracija.

Ikonifikacija

 Ovaj stil odlikuje spajanje različitih formi, kao što su kombinacija fotografije i jednostavnih linearnih formi, koji izgledaju kao dečiji crteži.

Foto maskiranje

Ovaj stil odlikuje maskiranje fotografije delom teksta ili delom druge fotografije, ali tako da prikaz ostaje jasan i kompletan. Ovo je vrlo popularan trend koji se koristi za različite formate, od naslovnih stranica muzičkih albuma, preko modnih editorijala do plakata za najavu umetničkih dešavanja.

 

 Više o aktuelnim trendovima možete pronaći na sledećem linku

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!