Industrija

“Adidas” preuzima tržišni udeo kompanije “Nike”

Nemački proizvođač sportske opreme “Adidas” povećao je svoju procenu profita za 2018. godinu, po osnovu snažnih finansijskih performansi ostvarenih u devet meseci.

Kompanija je, međutim, srezala ciljane prihode zbog slabijeg od očekivanog rasta prihoda u Zapadnoj Evropi, prenosi agencija Rojters.

Iako od većeg rivala “Nike”-a “Adidas” preuzima tržišni udeo u Severnoj Americi, ta američka kompanija sve više osvaja tržišta Evrope, Bliskog istoka i Azije, gde je prodaja “Nike”-a porasla za devet odsto za tri meseca zaključno sa avgustom.

Izvršni direktor “Adidas”-a Kasper Rorsted je za CNBC rekao da je njegova kompanija imala “odličan kvartal” i da će ovo biti izvrsna godina.

Neto dobit grupacije će, kako je saopšteno, porasti za 16 do 20 odsto u ovoj godini, na između 1,66 i 1,72 milijarde evra, u odnosu na ranije projektovani rast od 13 do 17 odsto.

Ipak, prihodi od prodaje će porasti za osam do devet odsto, što je nešto niže u odnosu na raniju projekciju rasta od oko deset procenata.

Prihodi “Adidas”-a u trećem kvartalu porasli su za osam odsto na 5,87 milijardi evra, u odnosu na procenu analitičara od 5,92 milijarde evra, dok je neto dobit skočila za 19 odsto na 656 miliona evra, čime je nadmašena projekcija analitičara od 619 miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!