Saobraćaj i transport

Aerodrom u Brizbejnu - prva kriptovalutna vazdušna luka na svetu

Aerodrom “Brizbejn” će uskoro postati prvi kriptovalutni aerodromski terminal, pokazuju izveštaji lokalnih medija.

Aerodrom sarađuje sa lokalnim i međunarodnim kompanijama kako bi celokupnu terminalnu kripto valutnost učinila prijateljskom. Na aerodromu se nalaze prodavnice, kafići i restorani koji prihvataju bitkoin, ether i dash.

“Prelazak na digitalne valute je koristan za aerodrom, s obzirom na povećanje broja investitora za kriptovalute”, smatra  Roel Helemons, generalni direktor za strateško planiranje i razvoj: "Mnogi ljudi širom sveta su zaradili ulaganjem u kriptovalute, a mnogi od njih putuju na međunarodnom nivou, tako da ima smisla ponuditi digitalno iskustvo u valutama unutar naših terminala."

Aerodrom će se povezati sa TravelbiBit-om, sistemom kriptoevropskog plaćanja, kako bi se putnicima omogućila digitalna kupovina.

Ovaj potez naglašava sve veću okrenutost Australije ka kriptovalutama i metodama digitalnog plaćanja, uprkos negativnim stavovima na tržištima drugih zemalja. Nakon nedavne zabrane u Kini i pretnjama, koje pristižu iz Južne Koreje, otvorenost australijske politike doći će kao dobra promena za kripto investitore.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!