Razvoj

Amazon, JP Morgan i Berkshire Hathavai osnivaju zdravstvenu kompaniju

Tri najveće svetske korporacije ne smatraju da bi zdravstvena zaštita trebalo da bude biznis. Zbog toga kompanije “Amazon”, “JP Morgan” i “Berkshire Hathavay” započinju osnivanje zdravstvene kompanije  "bez profitnih podsticaja i ograničenja".

Projekat, koji još nema ime i koji je još u ranim fazama planiranja, u početku će biti fokusiran na "tehnološka rešenja", koja će omogućiti "pojednostavljenu, visokokvalitetnu i transparentnu zdravstvenu zaštitu uz razumnu cenu", kombinovanjem 1,2 miliona zaposlenih u tri preduzeća koja učestvuju u projektu.

Investitori vide veliku pretnju masivnom sektoru zdravstvene zaštite u SAD-u, koji troši mnogo više po građaninu nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. Akcije zdravstvenih osiguranja “Anthem”, “UnitedHealth”, “Cigna” i “Aetna” su oslabile za oko 5 odsto.

“Amazon” je najveća američka kompanija za trgovinu, “JP Morgan” je najveća banka, a “Berkshire Hathavay” je jedan od najpoželjnijih konglomerata. Ove tri kompanije imaju kombinovanu tržišnu kapitalizaciju od oko 1,6 biliona dolara.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!