Trgovina

“Amazon” osvaja Meksiko, gradi treće veliko skladište

Ohrabren stopama rasta prihoda u Meksiku, američki internetski trgovac “Amazon” blizu glavnog grada gradi ogroman skladišni centar.

Međutim, deo analitičara upozorava da kompanija možda “trči pred rudu” nadajući se povećanju iznosa za bescarinsku kupovinu u promenjenom Severnoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA).

Kako navodi Reuters pozivajući se na upućene izvore, “Amazon” u okrugu Tepotzotlan 40 kilometara severno od Meksiko Sitija gradi ogromno skladište, koje će se prostirati na čak 92.900 kvadratnih metara. Gradnja bi trebalo da se završi iduće godine, a tada će utrostručiti “Amazon”-ove skladišne kapacitete u Meksiku, tržištu sa 120 miliona potrošača. Kompanija trenutno poseduje dva skladišno-logistička centra u Meksiku, koji se prostiru na 46.450 kvadrata.

Novi kompleks nalazi se 11 kilometara od postojećih skladišta. Inače, “Amazon” je na meksičkom tržištu još uvek nov s obzirom da su trgovinu elektronskih knjiga otvorili 2013. godine, a dostavu robe započeli pre samo dve godine.

“Amazon” vrlo brzo raste pa je postao treći internetski trgovac po prometu u toj državi. Podaci Evromonitora pokazuju da je prošle godine u Meksiku ostvario prihod od 253 miliona dolara, dvostruko više nego godinu dana ranije. 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!