Mobilni uređaji

"Apple" gubi trku najprodavanijeg proizvođača smartfona - Kineska firma popularnija

Dominaciju, u oblasti prodaje pametnih telefona, koju su godinama držali "Samsung" i "Apple", prekinula je jedna kineska firma.

Prema najnovijem istraživanju Counterpoint Researcha, veliku dominaciju, koju su godinama imali "Samsung" i "Apple" na polju prodaje telefona, prekinula je kineska kompanija "Huawei", koja sada drži poziciju drugog najvećeg proizvođača telefona.

Counterpoint Research ističe da je prema rezultatima iz juna i jula, "Huawei" minimalno prestigao "Apple", a ugeriše se da je ovo trenutna situacija, jer će se stvari najverovatnije promeniti nakon iPhone 8 objave koja se očekuje naredne nedelje. 

"Huawei" će takođe objaviti nekoliko telefona do kraja godine, ali će isčekivanje i ushićenje koje vlada za novim iPhone modelima prevagnuti na stranu kompanije "Apple". 

Objašnjavajući ključni kompetitivni razvoj, Counterpoint Research istraživači ističu da je ovo svakako značajno dostignuće za "Huawei", koji predstavlja najveći kineski brend sa rastućim globalnim prisustvom. 

Ističe se da slabije prisustvo na tržištima Južne Azije, Indije i Severne Amerike limitira potencijale kompanije Huavei, kako bi se kompanija zadržala na drugom mestu iza Samsunga. Kada se ova situacija bude promenila, Huavei može da razmišlja i o jačem i konstantnijem pritisku na dva vodeća proizvođača na smartfon tržištu.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!