Svet građevinarstva-nekretnina

Armani kupio penthaus s pogledom na Central park za 17,5 miliona dolara

Legendarni modni dizajner Đorđo Armani postao je vlasnik celog poslednjeg sprata u istorijskoj zgradi na Menhetnu s pogledom na njujorški Central Park.

Prema pisanju medija, 85-godišnja modna ikona ima blizu 300 kvadratnih metara prostora u kom se nalaze četiri spavaće sobe i četiri kupatila.

Cena penthausa je 17,5 miliona dolara, a prethodni vlasnik bio je Džon Ledžer iz T-Mobile.

Apartman iz 1929. godine bio je u prodaji od februara 2018. godine. Dizajnirala ga je poznata arhitektonska kompanija "Švarc end Gros", a redizajnirao studio "Šelton Mindel". Rezultat modernizacije je neorenesansni stil sa elementima bozara, prenosi portal Klix.

Visoki plafoni i mozaici na prozorima prostoru daju izgled nalik na crkvu, a tome dodatno doprinose i antički lusteri i ugrađene police. Među brojnim pogodnostima stana su i vratar, fitnes centar, igraonica za djecu, vešeraj i skladište, a poseban aspekt priče ima istorija ovog prostora.

Pojedini izvještaji govore da je apartman svojevremeno bio u vlasništvu magnata Vilijama Rendolfa Hersta i njegove supruge Merion Dejvis. Ledžereov arhitekta Li Mindel navodno je pronašao njene inicijale urezane u kamine, kao i portret žene koja liči na Dejvisovu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!