Razvoj

Autoput doneo 67 novih preduzeća

Za godinu dana od puštanja u saobraćaj deonice auto puta Ljig-Preljina otvoreno je 67 novih preduzeća, što govori koliki je značaj te saobraćajnice za Čačak i Preljinu

Otvaranjem deonice autoputa Ljig - Preljina, pre godinu dana unapređen je i ubrzan saobraćaj u ovom delu Srbije. Izgradnjom saobraćajnice Čačak je postao značajna tačka na strateškoj mapi države, a po rečima Milice Dačić, zamenice gradonačelnika, nije izostao ni razvoj lokalne privrede.

"Sama činjenica da je za godinu dana otvoreno 67 novih preduzeća, govori koliki je značaj za Čačak i Preljinu otvaranje deonice auto puta. To samim tim znači i nova radna mesta za lokalne stanovnike, poziciniranje grada kao bitnog privrednog subjekta u regionu", izjavila je Dačić za Tanjug.

Ni posle otvaranja deonice autoputa ulaganja nisu izostala, tako da je na teritoriji Preljine plnirana izgradnja nove indusrijske zone, za šta je Vlada Srbije izdvojila pola milijarde dinara.

Prema rečima privrednika Mihaila Jovića, planirane investicije u narednom periodu još više će doprineti razvoju Preljine i grada Čačka.

"Nastavak izgradnje autoputa, ali i otvaranje aerodroma za civilni saobraćaj doprineće da Čačak postane treće bitno saobraćajno čvorište, pored Beograda i Niša. Nadamo se da ćemo na taj način uspeti da obezbedimo nova radna mesta, ali i da vratimo naše studente koji nakon studija u većini slučajeva ostaju u glavnom gradu", izjavio je Jović.

Deonica auto puta Ljig-Preljina ne zaostaje za savremnim evropskim putevima. Dugačka je vise od 40 kilometara, ima 66 mostova i četiri velika tunela, kao i 7,5 kilometara zaštitne ograde od buke.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!