Saobraćaj i transport

Autoput završen, ali nije otvoren, Ministarstvo kaže - nema dozvolu

Deonicu autoputa od Kragujevca do ulaza u Batočinu, koja je već nedeljama završena, i pored obećanja ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović datog 19. juna da će biti otvorena "sledeće sedmice", niko ne dolazi da otvori, objavio je Danas.

Trake u oba smera završene su sredinom juna, a onda je ustanovljeno da je ona koja se godinama koristi poprilično ruinirana, pa je Mihajlović dala nalog da se "pod hitno" rekonstruiše. Uprkos angažovanju kragujevačkih putara, taj posao nikako nije mogao da bude završen "pod hitno", ali jeste u razumnom roku, pa je deonica već nedeljama spremna za otvaranje.

List podseća da je obaveza Srbije bila da se autoput od Batročine do Kragujevca završi do proizvodnje prvog "Fiata 500L", koja je startovala u julu 2012. godine, što nije urađeno, a posle promene vlasti tadašnji ministar provrede Igor Mirović je obećavao završetak do kraja 2015.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastukture saopštilo je da autoput nije otvoren, jer zbog izmene projekta, nije izdata građevinska dozvola. Kako je objašnjeno, deonica od Žirovnice do Kragujevca pretrpela je izmene projekta, pa su “Putevi Srbije” 30. avgusta zatražili od Ministarstva izmenu rešenja o građevinskoj dozvoli.

O tome kada će deonica biti puštena u rad ne odlučuje ministarstvo ili ministar, već investitor koji i održava tu deonicu, a uslov za izdavanje građevinske dozvole je da podnosilac ispuni zakonom propisane uslove, i to vredi za sve, pa i za “Puteve Srbije”, navelo je Ministarstvo.

Izvor: Danas

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!