Svet građevinarstva-nekretnina

“Azmont Investment” planira da uloži 290 miliona evra u projekat “PortoNovi”

Tokom naredne godine, u projekat “PortoNovi”, biće investirano skoro 290 miliona evra, što je približno dosadašnjim ulaganjima tokom protekle četiri godine, saopšteno je tokom susreta premijera Duška Markovića sa predstavnicima kompanije “Azmont Investments”.

Predsednik Odbora direktora “Azmont Investments” Ahmet Erentok je Markoviću saopštio da radovi na projektu teku u skladu sa predviđenom dinamikom, navodeći da će samo tokom 2018. godine biti investirano oko 290 miliona evra.

Marković je, kako je saopšteno, Erentoka upoznao sa planovima Vlade da bez pauze nastavi da obnavlja i unapređuje saobraćajnu infrastrukturu i posebno da aerodrome u Tivtu i Podgorici u najkraćem roku stavi u funkciju značajnijeg doprinosa crnogorskom turizmu i ukupnom razvoju Crne Gore.

Marković je izrazio zadovoljstvo uspešnim razvojem projekta “PortoNovi” rekavši da je uvek verovao u taj projekat, koji smatra jednom od najvažnijih investicija u Crnoj Gori, i izrazio spremnost da Vlada pomogne da se maksimalno ubrzaju sve procedure i na taj način dodatno doprinese bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji resursa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!