Finansijske usluge

„Banca Intesa“ nagradila najbolje, najinovativnije i najmlađe farmere

U okviru projekta Intesa Farmer 2019, „Banca Intesa“ je nagradila najuspešnije poljoprivredne proizvođače i to u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Branislav Petrov iz Jaše Tomić, opština Sečanj, pobednik je u kategoriji Intesa farmer godine, zahvaljujući  izuzetnim godišnjim rezultatima u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji gazdinstva koje je registrovano od 2004. godine. Branislav Petrov je dobio novčanu nagradu od 1.200.000 dinara.

Za nagradu Intesa mladi farmer bilo je potrebno da farmer bude do 40 godina starosti, da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava koje postiže odlične godišnje rezultate. Najbolji u ovoj kategoriji je Nikola Todorov iz sela Dobrica, opština Alibunar, koji je osvojio novčanu nagradu od 600.000 dinara. Gazdinstvo od 163 hektara registrovano je 2013. godine, a obrađuje ga već šesta generacija koja se bavi ratarstvom.

Intesa Farmer inovator 2019. je Silard Jene iz Subotice, koji je osvojio novčanu nagradu od 600.000 dinara. Porodica Jenei ima registrovano gazdinstvo od 2005. godine, bave se svinjogojstvom, a porodična farma danas je među pet najmodernijih u Srbiji. Kompjuterskom tehnologijom očitava se zdravstveno stanje svake pojedinačne životinje, njena potreba za hranom kao i ostvaren dnevni prirast. Pored toga, osnovali su i Centar za veštačku oplodnju gde se na godišnjem nivou osemeni više od 10.000 krmača.

„U želji da promenimo koncept tradicionalne dodele nagrada, ove godine smo odlučili da  obiđemo nagrađene farmere i njihova gazdinstva, gde smo imali jedinstvenu priliku da u autentičnom okruženju vidimo kako vredno rade zajedno sa svojim porodicama i ostvaruju izuzetne rezultate. Intesa Farmer konkurs već sedmu godinu zaredom nagrađuje najbolje poljoprivrednike i gazdinstva, promoviše inovacije i implementaciju novih tehnologija u poljoprivredi. Cilj nam je da novčanim nagradama podstaknemo i ostale farmere, kao i da motivišemo mlade da ostanu na selu“, rekla je Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom „Banca Intesa“, koja je bila i deo stručnog žirija koji je ove godine odlučivao o pobednicima.

Ostali članovi žirija bili su: Milan Prostran - agroekonomski analitičar, Goran Đaković –glavni urednik magazina Agrobiznis, Marko Kesić – direktor Odeljenja za prodaju registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa i Vojislav Živanović - menadžer u Sektoru za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

„Banca Intesa“ u oblasti agrara posluje od 2008. godine i kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. U tom cilju je 2019. otvoren i Intesa Farmer centar koji pruža usluge najvišeg kvaliteta u skladu sa stvarnim potrebama poljoprivrednika.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!