Baza znanja

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Korporativna filantropija doprinosi stvaranju nove kulture ponašanja poslovnog sektora

„VIRTUS nagrada za filantropiju je prvobitno bila namenjena korporativnom doprinosu za opšte dobro, te je i najveći broj nagrada tokom prethodnih 16 godina dodeljen upravo poslovnom sektoru. Ono što ohrabruje je da sve češće primamo nominacije za manja preduzeća, uključujući i ona koja zapošljavaju svega nekoliko ljudi. Ona neretko imaju i razvijene strategije društveno odgovornog poslovanja, po uzoru na velike kompanije, a u skladu sa svojim kapacitetima, i raduje nas to što uviđaju da je pažljivo planiran i sistematičan pristup razvoju zajednice u kojoj posluju ključ za izgradnju boljeg društva za sve njegove članove”, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, koja je ove godine po šesnaesti put dodelila VIRTUS nagrade za filantropiju.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Kineska privreda je u prethodnoj godini doživela brojne neuspehe, ali uprkos tome možemo da primetimo da je broj kineskih brendova i poverenje u iste na srpskom tržištu, ali i u ostatku sveta, u porastu.

Šta je potrebno superaplikacijama kako bi bile uspešne?

Verovatno ste videli da se termin „superaplikacija“ sada pojavljuje gde god da pogledate. Od WeChat-a do Grab-a, superaplikacije su postale izuzetno popularne širom Azije – i u skladu sa time, platforme na zapadu u poslednje vreme proširuju svoje kapacitete kako bi dostigle status „superaplikacije“.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Poslovni sektor sve više ulaže u razvoj zajednice

„Kompanije svoje filantropske aktivnosti u većoj meri usmeravaju u pravcu razvoja zajednice, davanja su dugoročnija i često su povezana sa njihovom osnovnom delatnošću. Treba istaći i to da su građani uglavnom orijentisani ka davanjima u novcu, dok kompanije doniraju i robu i usluge, kao i volontersko vreme i znanje svojih zaposlenih. Trag fondacija želi da podstakne što više pojedinaca i kompanija da se angažuju na polju filantropije, kroz dugoročna rešenja, od kojih će korist imati veći broj ljudi”, izjavila je u intervjuu za naš portal Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, koja ove godine 16. put dodeljuje VIRTUS nagradu za filantropiju.

Zeleno, volim te, zeleno

"Zeleno, volim te, zeleno. Zelen vetar, zelene grane. Brod na moru i konj u planini…" Federico García Lorca

Šta sve treba da znate prilikom izbora logističkog partnera?

Za početak najvažnije je prihvatiti činjenicu da ukoliko otpočinjete nov biznis verovatnoća da vam usluga transporta neće biti potrebna vrlo je mala. Bez obzira da li je reč o uvozu, izvozu, domaćoj distribuciji ili prosto proizvodnji – transport u lancu snabdevanja je neizbežan.

Snežana Obradović, suvlasnica i direktorka firme „Aledjo“: Za uspeh je neophodno konstantno unapređenje poslovanja

„U svakom poslu morate da budete uporni ukoliko želite da uspete, a morate znati nekad i da izgubite da biste nešto dobili. Svi mi u firmi se trudimo da damo sve od sebe i da idemo napred i zato je u našim planovima uvek prisutan rast, razvoj i unapređenje poslovanja“, izjavila je u intervjuu za naš portal Snežana Obradović, suvlasnica i direktorka firme „Aledjo“ d.o.o. iz Beograda, čija je delatnost mašinska obrada metala.

Nikola Rajković, izvršni direktor Lokalne fondacije Stara Pazova: „Udruženi građani mogu značajno da doprinesu razvoju svojih zajednica“

„Inicijative koje podržavamo imaju za cilj da reše neki važan problem u našoj opštini, da uključe zajednicu i da donosu dobrobit za građane. Vodi se računa o tome da inicijative dolaze iz što više različitih mesta, kao i da budu zastupljene nove, originalne ideje, koje predlažu inovativne pristupe u zajedničkom delovanju”, izjavio je u intervjuu za naš portal Nikola Rajković, izvršni direktor Lokalne fondacije Stara Pazova.

Poslodavci i nezaposleni- status quo Fluktuacija radne snage-status quo ante

Nedavna istraživanja agencije Smart Plus Reaserch i Kupujem Prodajem pokazuju da u Srbiji nezaposlenost nikada nije bila manja.

Aplikacije za razmenu poruka – sledeći korak: tendencija ka još više mogućnosti i funkcionalnosti

Poruke i aplikacije za razmenu poruka znatno su napredovali prethodnih godina. Ne svodi se sve više na slanje tekstualnih poruka. Zapravo, sada su to punopravne platforme koje nude širok dijapazon usuluga. U tekstu pred vama, govorimo o tome šta je novo u aplikacijama za razmenu poruka u 2022. godinu, kao i šta te novine znače ne samo za korisnike, već i za biznise koji traže inventivne načine da se povežu s mušterijama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!