Baza znanja

Ključni KPI-evi za vaš uslužni biznis

Koji su vaši ključni problemi u vođenju uslužnog biznisa? Da li u vođenju svoje kompanije doživljavate neki od sledećih problema?

Kako crowdfunding menja filantropiju u Srbiji?

Crowdfunding je u svetu veoma rasprostranjen vid prikupljanja sredstava za različite projekte. O tome kakva su iskustva sa grupnim finansiranjem u Srbiji, koje su prepreke i šta treba učiniti kako bi se stvorilo podsticajno okruženje za razvoj crowdfundinga, kao i za šta se sredstva prikupljena na taj način koriste, za naš portal govore Biljana Dakić Đorđević, izvršna direktorka Trag fondacije i Miloš Janković, direktor za partnerstva Catalyst Balkans.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: I pored krize, povećana su davanja za opšte dobro

“Glavna prepreka većem učestvovanju građana u dobrotvornim akcijama jeste njihova loša materijalna situacija. Ono što bi, uz bolju materijalnu situaciju dovelo do većeg učestvovanja građana, jeste ulivanje poverenja u rad humanitarnih fondacija, kao i bolje informisanje javnosti. Trećina građana navodi da bi poreske olakšice značajno podstakle na veća davanja, kao i da bi uticale na povećanje broja donatora”, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije.

Završna faza razvoja startapova

O razvojnom putu startap kompanija smo ranije pisali i tom prilikom smo ga podelili u tri faze: početnu (eng. Seed) fazu razvoja, srednju (eng. Early Venture) fazu razvoja i završnu (eng. Exit) fazu razvoja.

Miloš Janković, direktor za partnerstva Catalyst Balkans: Za razvoj dobročinstva je važno da pravni i fiskalni okvir bude podsticajan

„Srbija je, uz Albaniju, jedina zemlja u Evropi koja nema nikakve podsticaje, ni olakšice, za građane kada doniraju. Veoma je važno da se razume koliki je značaj dobročinstva i da moramo da omogućimo da jedni druge podržavamo bez prepreka“, izjavio je u intervjuu za naš portal Miloš Janković, direktor za partnerstva Catalyst Balkans, regionalne fondacije posvećene izgradnji održivog filantropskog ekosistema u zemljama Zapadnog Balkana.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Filantropija kroz delovanje za opšte dobro doprinosi rešavanju konkretnih problema u društvu

Dobitnici ovogodišnjih VIRTUS nagrada za filantropiju su svojim aktivnostima inspirisali veliki broj ljudi da im se pridruže u stvaranju boljeg društva. Iako nam je ove godine cilj bio da, pre svega, istaknemo kompanije i preduzeća, kao i pojedince, koji su se posebno angažovali na sanaciji posledica pandemije COVID-19, nagrade su pripale i onima koji su nastavili da ulažu u dugoročna rešenja problema u vlastitim zajednicama i svojim filantropskim delima promovišu pozitivne vrednosti u društvu“, izjavila je u intervjuu za naš portal Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, koja je ove godine 14. put zaredom dodelila VIRTUS nagradu za filantropiju.

Srednja faza razvoja startapova

Kako smo u prethodnom tekstu koji je objavio RNIDS na portalu domen.rs, govorili o početnoj (Seed) fazi razvoja, ovaj tekst biće posvećen narednoj, srednjoj fazi razvoja (Early Venture) koja se od ostalih faza razlikuje po svojoj dugotrajnosti i kompleksnosti.

Kako odrediti najsigurnije aplikacije za razmenu poruka u poslovne svrhe?

Instant poruke predstavljaju najprisniji način digitalne komunikacije - ne samo među porodicom, prijateljima i kolegama, već i između kompanija, brendova i njihovih kupaca ili klijenata. Tržišna komunikacija sve više prihvata poruke kao direktniji i efektniji način komunikacije kompanija i brendova sa svojim kupcimaa, ali i pored toga - neki brendovi ostaju neodlučni.

Lizing - ili kako da stalno vozite novi automobil

Sa prvim znacima proleća mnogi od nas pomisle kako bi bilo lepo sesti u kola i krenuti na put, makar samo za vikend. Tada obično razmišljamo o tome u kakvom stanju je naš automobil, da li je bezbedan, da li mu je potreban servis, ili je možda vreme da potražimo novi.

Ko je vlasnik računarskog programa ako je u njegovoj izradi učestvovao ceo tim?

Računarski program je u najvećem broju slučajeva plod dugotrajnog timskog rada. Naime, na razvoju neke inovativne aplikacije retko će raditi samo jedan čovek, budući da je za razvoj aplikacije potreban koordinisan rad više stručnjaka iz različitih oblasti IT-a. Otuda, kao opravdano se nameće pitanje kakav pravni odnos se stvara među članovima razvojnog tima po pitanju autoskopravnih ovlašćenja?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!