Baza znanja | Omladinsko preduzetništvo

Prednosti poslovanja u hub-u II

Coworking prostori – hub-ovi čine celinu koja je poslednjih godina doživela procvat, čak i u našoj zemlji. Ova kombinacija dva koncepta nudi komforne kancelarije za optimalni trošak, širok krug ljudi sličnih ambicija i zanimanja, bez preterano formalnih dres kodova zbog kojih se coworkeri i preduzetnici osećaju još prijatnije.

Kada radite ono što volite – privatni i poslovni život postaju jedno

Nije dovoljno samo da imate ideju da radite ono što volite, već morate i da znate da radite to što želite i da budete dobri u tome.

Okruženje – zapostavljen feature radnog prostora

Coworking prostor mora da sadrži osobine koje imaju i osobe koje ga koriste – otvorenost, pristupačnost, fleksibilnost.

Freelancing – zašto koristiti #freelancelife?

Karijera frilensera, shodno svetskim trendovima, sve je poželjnija i u Srbiji. Dobra zarada i nepostojanje šefa kome se direktno odgovara primarne su prednosti ovakve vrste poslovanja.

Zašto preduzeća (uglavnom) ne mogu da rastu bez menadžment konsultanata?

Ako sam ja vlasnica preduzeća, pa valjda ja najbolje poznajem svoje preduzeće?  Neće sad tamo neko sa strane da mi priča šta treba da radim?

Zoran Vujović, predsednik  Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika: Skriveni parafiskalni nameti privrednike godišnje koštaju oko 300 miliona evra

Za poboljšanje poslovnog ambijenta od ključnog je značaja da se smanje fiskalni i parafiskalni nameti, a poseban problem predstavljaju oni nevidljivi.

Coworking – Revolucija rada

Koncept Coworkinga u poslednje vreme u Srbiji doživljava svojevrsnu ekspanziju. A kad se kaže u Srbiji, konačno se ne misli samo na Beograd, već i Niš, Novi Sad, Kikindu, Pirot.

Kako posluju uspešna preduzeća?

Uspešna preduzeća dobro posluju zato što ne prave izolovane planove za poslovanje već integrišu ciljeve i aktivnosti, ostvaruju dobru strukturu komunikacije u okviru preduzeća i povezuju pojedinačne planove u veću celinu, što je osnov za rast i unapređenje poslovanja.

Da li srpskim privrednicima treba komora po sili zakona ili kao dobrovoljna interesna organizacija?

Obavezno članstvo u Privrednoj komori Srbije i plaćanje članarine, koje donosi novi zakon, uzburkao je poslovnu zajednicu kao nikada do sada. I dok iz PKS-a poručuju da će članarine biti smanjene nekoliko puta u odnosu na raniji period, privrednici ističu da nije u pitanju samo finansijski aspekt, već i nametanje obaveznosti članstva, a da pri tome privrednici ne znanju šta dobijaju zauzvrat i to za 2 milijarde dinara, koje će PKS godišnje dobiti samo od članarine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!