Prodaja

Beohemiju preuzeo češki “Central European Industries”

Kompanija Central European Industries (CE Industries), Češka i Preston Holding, Srbija, dosadašnji vlasnik Beohemije, potpisali su u Privrednoj komori Srbije Ugovor, povodom preuzimanja Beohemije od strane češke kompanije.

Kompanija Beohemija, u vlasništvu Preston Holdinga, koja je jedan od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru jugoistočne Evrope, prepoznata je kao kapitalna investicija za češki holding.

Milun Trivunac, savetnik predsednika PKS pohvalio je nameru češke kompanije da investira u Srbiju i istakao da Češka i Srbija tradicionalno imaju dobre bilateralne i trgovinske odnose. „Nova investicija doprineće daljem uspešnom razvoju „Beohemije“ i osvajanju tržišta jer je češka kompanija kredibilan i stabilan partner, što je u ovakvoj vrsti transakcija i najvažnija stavka. To garantuje uspeh investicije“ ,rekao jeTrivunac.

U okviru poslovnog plana CE Industries, fundament daljeg razvoja zasniva se na proširenju asortimana robe široke potrošnje i približavanju postojećih i budućih artikala iz svoje ponude potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope.

Davor Milićević, predsednik kompanije „Preston Holding“ istakao je da će uz know-how i finansijsku podršku češkog investitora„ Beohemija“ koja već uspešno posluje u zemljama regiona i na tržištima Austrije, Severne Italije i Slovenije, ojačati svoju poziciju i dobiti pristup potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope.

Roman Kratohvil iz CE Industries iskazao je zadovoljstvo što se kroz ovu investiciju nastavlja tradicionalno dobra saradnja srpske i češke privrede. „ Kompanija „Beohemija“ je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udela na postojećim kao i razvoj novih tržišta“, rekao je Kratohvil.

Češka je među deset najvažnijih investitora u Srbiji, a novom investicijom dodatno ojačava poziciju, ukazao je Tomaš Kuhta, ambasador Češke u Srbiji, navodeći da je „u prošloj godini vrednost trgovinske razmene premašila 1,2 milijarde eura, a očekujemo da ova godina donese još bolje rezultate“.

Poručio je i da je ambasada na raspolaganju svim kompanijama koje su zainteresovane za saradnju.

“Central European Industries” je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrednošću u oblasti energetike, teškog inženjeringa i reciklaže materijala. Obuhvata petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona evra. Ova investicija predstavlja priliku da  “Beohemija”pozicionira svoje proizvode u industriji deterdženata i kućne hemije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!