Finansijske usluge

Binance kupuje udeo u Forbes-u

Najveća svetska berza kriptovaluta Binance, planira strateško ulaganje od 200 miliona dolara u izdavačku kompaniju s tradicijom dugom 104 godine – Forbes.

Sredstva će pomoći Forbes-u da u prvom tromesečju sprovede planirani izlazak na berzu spajanjem sa jednom kompanijom posebne namene za akvizicije, ili SPAC, koja kotira na tržištu, prenose mediji.

Binance će preuzeti od institucionalnih investitora polovinu od 400 miliona dolara obaveza, koje je Forbes najavio u avgustu.

To će Binance učiniti jednim od dva najveća vlasnika Forbes-a, pri čemu će ova izdavačka kuća biti izlistana na Njuorškoj berzi pod oznakom FRBS. Kompanija za kriptovalute će takođe dobiti dva mesta u devetočlanom bordu direktora Forbes-a, prenosi B92.

Ovaj potez ukazuje na sve veći uticaj u stvarnom svetu kripto sektora, koji beleži rast vrednosti i stvara novu klasu milijardera usled globalnog interesovanja za digitalnu imovinu. Ovo je prva velika investicija neke kompanije iz kripto sektora u jedan tradicionalni medij u SAD.

Forbes je pre više od jednog veka osnovao deda glavnog urednika i dvostrukog predsedničkog kandidata Stiva Forbsa.

Ova izdavačka kuća je 2014. godine prodala 95 posto udela kompaniji Integrejtid vejl medija, sa sedištem u Hongkongu, za 475 miliona dolara.

Forbes je poznat po svojoj godišnjoj rang-listi najbogatijih poslovnih ljudi na svetu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!