Projekti

BIZNIS KONFERENCIJA: BUDUĆNOST RADA

Strategije za jačanje otpornosti organizacija: dijalog između francuskih i srpskih kompanija u doba globalnih promena rada.

U ambasadi Francuske u okviru manifestacije Francuska nedelja, održana je poslovna konferencija na temu Budućnost rada“ pod pokroviteljstvom kompanije Propulsion.

Konferencija, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore, okupila je ključne igrače iz Francuske i Srbije kako bi razgovarali o budućnosti rada uzimajući u obzir transformacione trendove koji se tiču radne snage, radnog okruženja, digitalizacije, ESG standarda i održivog poslovanja.

Na otvaranju ove konferencije ambasador Francuske u Srbiji, gospodin Pjer Košar, istakao je da Francuska i francuske kompanije podržavaju i ohrabruju tranzicije koje se odnose na nove organizacije rada, tehnološke inovacije, stručno usavršavanje i da pažljivo osluškuju potrebe zaposlenih. Dobar primer tome je činjenica da danas ima preko 9 miliona radnika na daljinu u Francuskoj.  V.d. pomoćnika ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vladimir Radovanović, pohvalio je samu konferenciju istakavši da umrežavanje i zajedničko predstavljanje na različitim događajima, kao što je ovaj, jača konkuretnost i pozicioniranje Srbije na evropskom i svetskom tržištu, kao države čiji su ekonomski pravci razvoja u skladu sa potrebama savremenog doba i ubrzanog industrijskog i tehnološkog razvoja. Predsednik Francusko-srpske privredne komore, Dragan Stokić, osvrnuo se na činjenicu da u postpandemijskom okruženju i uz stalni napredak tehnologije, savremeno radno mesto prolazi kroz značajnu transformaciju, dodavši da je upravo cilj konferencije razmena iskustva na temu budućnosti rada koja će posledično podstaći dublje razumevanje izazova i prilika koje donose aktuelne transformacije u globalnoj sferi rada. Takođe, ispred kompanije Propulsion koja je ujedno i pokrovitelj konferencije, goste je pozdravio izvršni direktor Darko Soković, osvrsnuvši se na uticaj novih medija na naš svakodnevni život i naglašavajući važnost medijske pismenosti u tom kontekstu.

Na prvom panelu „TRANSFORMACIJA RADNOG OKRUŽENJA I RADNE SNAGE: NAVIGACIJA KROZ BUDUĆNOST, predstavnici kompanija Belgrade airport, Alexander Hughes i MPC Properties diskutovali su o različitim perspektivama rada u budućnosti, uzimajući u obzir društveni uticaj, ESG principe, medijsku i digitalnu pismenost, dok je u drugom panelu  „AUTOMATIZACIJA I DIGITALNA TRANSFORMACIJA: MASTERI PROMENE“, u kojem su učestvovali kompanije Eviden, French Tech i Hros fokus stavljen na digitalizaciju kao pokretača promene u poslovnim organizacijama. 

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu., a danas okuplja preko 130 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Axians, Eviden, L’Oreal, Michelin (Tygar Tyres), Le Bélier, Saint Gobain, Sladara Soufflet, Schneider Electric,Veolia, OTP banka, Vinci Airports – Belgrade Airport, Renault, Total, Mecafor itd. 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!