Projekti

Brzi poslovni sastanci za članove četiri međunarodne poslovne asocijacije

Bograd, 27.4.2018. – U Beogradu je juče održan novi Speed Business Meeting na kome su učestvovala preduzeća članica četiri međunarodne poslovne asocijacije : Francusko-srpske privredne komore, Komore italijansko-srpskih privrednika, Nordijske poslovne alijanse, a po prvi put su u ovom događaju učestvovali i članovi Japanske poslovne alijanse u Srbiji.

Učestvovalo je preko 40 kompanija čiji su predstavnici imali priliku da, kroz brze osmominutne sastanke, upoznaju druga strana i domaća preduzeća i prošire mrežu poslovnih kontakata. Ispred svih asocijacija, skupu se obratila Danijela Čabarkapa, izvršna direktorka Japanske poslovne alijanse kako bi predstavila aktivnosti ove asocijacije.

Ona je naglasila da je, kao rezultat tradicionalno dobre bilateralne saradnje Srbije i Japana, asocijacija osnovana prošle godine, i trenutno okuplja 30 kompanija, među kojima su i prestižne japanske kompanije koje posluju u Srbiji, ali i srpska preduzeća koja sarađuju sa japanskim.

Strane privredne komore i poslovne asocijacije u Srbiji često organizuju Speed Business Meeting, sa ciljem da omoguće sinergiju između svojih kompanija članica. Svaka kompanija ima obezbeđenih deset brzih sastanaka od po osam minuta, sagovornici se brzo smenjuju nasumičnim izborom, što je dobra prilika da se ostvari što veći broj poslovnih kontakata, da se predstavi kompanija i, moguće, pokrenu novi poslovni projekti. Nakon deset sastanaka, priređen je koktel tokom kojeg su predstavnici firmi učesnica upoznali i  druge kompanije sa kojima nisu imali direktne susrete.

Novi Speed Business Meeting održan je u hotelu Royal Inn u ulici Kralja Petra, jednom od najstarijih hotela u prestonici.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!