Razvoj

Čadež pozvao globalne kompanije da ulažu u region

Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke pozvao je danas u Njujorku velike svetske korporacije, lidere svetskog biznisa, okupljenje na Godišnjem samitu organizacije „Konkordija“ (Concordia) da dođu i investiraju na Zapadnom Balkanu.

“Pozivam zainteresovane za partnerstva, zainteresovane da vide region koji se razvija i raste, da nas kontaktirate i posetite“, poručio je Čadež govoreći, u ime poslovne zajednice regiona, pred uticajnim  liderima javnog, privatnog i civilnog sektora iz celog sveta, na plenarnoj sesiji Samita, sa više od 600 učesnika i 300 govornika. 

Komorski investicioni forum, koji okuplja  šest zapadnobalkanskih komora sa 350.000 kompanija članica, po rečima Čadeža, posvećeno radi na rebrendiranju regiona i njegovom predstavljanju u svetu, kao mestu koje je vredno investicija i koje ulagačima garantuje profit. “Pronalazimo zajednički jezik i interese, mislimo o budućnosti naše dece, više nego o stvarima koje nas razdvajaju", naglasio je Čadež.

Uspostavili smo, kaže, zajedničku onlajn investicionu platformu kao koristan alat, sa svim potrebnim informacijama zainteresovanim za ulaganje i poslovanje u regionu, ali i smernicama vladama za unapređenje poslovne klime.

Novu sliku regiona, koji od područja loših vesti i sukoba, postaje region uspeha, zajedničkih interesa i zajedničke budućnosti, Čadež je predstavio na najilustrativniji način: “Ako ste došli danas na samit autom, koji ima ugrađenu kameru za pregled okoline, taj softver je napravljen u našem regionu. Prilikom paljenja osvetljanja u gradovima, imajte na  umu da je velika verovatnoća da su softver za optimizaciju električne mreže napravile firme iz našeg regiona. Ako ste gejmer, volite igrice, najpoznatije kompjuterske igre je napravila naša firma, Nordeus.”

Na ovogodišnjem samitu jedne od najuticajnijih tink tenk (think tank) organizacija u Americi, koji se održava, u vreme zasedanja Generalne Skupštine UN, učestvuju sadašnji i bivši predsednici država i vlada,  kongresmeni i parlamentarci, predstavnici međunarodnog biznisa, renomiranih univerziteta i instituta, američkih i svetskih medija, među  kojima i vlasnici, partneri, predsednici i menadžeri moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, kao što su „Google“, „Microsoft“, IMB, „Coca Cola“, „PepsiCo“, „Merck“, „Walmart“, „Libra Group“, „Siemens“, „Vodafon“, „Telenor“, „Medical Care“, „Uber“, KPMG, „Citi Bank“, „Goldman Sachs“, „Credit Suisse“, „Western Union“, „Mastercard“, „Walt Disney“…

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!