Softver

CRM aplikacije u cloudu osvajaju poslovni svet!

CRM cloud aplikacije sa pretplatom kao cenovnim modelom osvajaju poslovni svet.

CRM aplikacije su najkorišćeniji poslovni softveri na svetu, sa vrednošću tržišta od 40 milijardi USD u 2018. godini. Cloud-SaaS CRM softverska rešenja su već preuzela lidersku poziciju, sa više od 50% tržišnog učešća, sa tendencijom rasta do 60%, do 2020. godine. Prema podacima Software Advise, vodeće softverske konsultanske kompanije iz SAD-a, 81% CRM rešenja su danas u cloud-u, kao i da mu polovina korisnika pristupa mobilnim uređajem.

Šta je cloud CRM i zašto prisustvujemo tako brzom rastu ovog servisa?

CRM (Customer Relationship Management) je u osnovi poslovna strategija pretočena u softversko rešenje-aplikaciju. Iako postoje različiti tipovi CRM-a sa različitim opsegom funkcija i alata, svi oni u esenciji simuliraju prodajni proces (sales funnel) i predstavljaju sistem koji vam pomaže da identifikujete potencijalnog korisnika-kupca vašeg proizvoda ili usluge (kreirate lead), da ga kvalifikujete za potencijalnu kupovinu (kreirate prospect) i zatim ga konvertujete u stvarnog kupca.

Za razliku od on-premise aplikacije instalirane na serveru korisnika, SaaS CRM je instaliran ne serveru provajdera-prodavca softvera. To znači da nema komplikovane instalacije softvera, niti potrebe za dodatnim hardverom korisnika.

Sa cloud hostingom možete koristiti aplikaciju preko interneta, uz plaćanje po sistemu "pay as you go", odnosno uz pretplatu (mesečnu ili godišnju).

Ovakav poslovni softver je atraktivno rešenje, naročito za kompanije sa malim budžetima, jer ne pravi dodatne investicione troškove, kao što su naknade za licenciranje, nema nabavke i instalacije hardvera, niti je potrebna bilo kakva dodatna IT usluga.

Cloud servis savršeno odgovara potrebama malog i srednjeg biznisa i predstavlja budućnost poslovanja i to iz tri ključna razloga:

- Jednostavno podešavanje i pristup bez ograničenja

- Ušteda u troškovima

- Agilnost i integracija

Poslovni korisnici u Srbiji imaju priliku da koriste domaće CRM aplikacije, kao i globalna rešenja   hostovana u cloudu i kroz cenovni model pretplate, koje možete pronaći na platformi prospect.rs.

Izbor prave CRM aplikacije za vašu organizaciju i pravilna upotreba mogu biti komplikovani za kompanije koje nemaju stručnu pomoć ili iskustvo sa CRM rešenjima.  Nemojte dozvoliti da vas impresioniraju funkcije i mogućnosti rešenja. Postoje različiti tipovi CRM rešenja u zavisnosti od veličine organizacije kojoj su namenjeni i/ili delatnosti. Vama treba rešenje koje odgovora isključivo samo vašim potrebama i mogućnostim za optimalnu implementaciju. 

Kako izabrati pravo rešenje za vašu kompaniju možete pročitati ovde!

Aleksej Misailović

Projektni Menadžer

PROSPECT.RS

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!