Društvo

Dačić: Očekuje se ukidanje viza građanima Srbije za UAE

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, održao je u Abu Dabiju bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, održao je tokom učešća na Sir Bani Jas Forumu u Abu Dabiju bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

U razgovoru je obostrano konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa i saradnje i dogovoreno njihovo dalje jačanje i unapređivanje. Dogovoren je i nastavak rada na pripremi za potpisivanje više sporazuma iz bilateralne sfere.

Ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su odlukom Vlade Republike Srbije ukinute vize za državljane njegove zemlje i podvukao da će u kratkom roku ovo pitanje biti rešeno i sa njihove strane kako bi se ukinule vize i za građane Srbije za ulazak u UAE.

Na kraju sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju o osnivanju Mešovitog komiteta za konzularna pitanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!