Berza

Deonice kompanije “Nike” rekordno porasle

Iako je, zbog nove reklame, podigla javnost na noge, kompanija “Nike” dostigla je rekordnu cenu deonica.

Reklama, koja slavi moto kompanije "Just do it", prikazuje kontroverznog bivšeg NFL-ovog igrača Colina Kaepernicka zbog čega su se mnogi konzervativci pobunili paljenjem “Nike”-ovih patika i rezanjem čarapa. Ali, uprkos tome, prodaja je porasla 31 odsto, a investitorima se reklama očito dopala budući da je cena deonica američke kompanije porasla pet odsto i dostigla rekordnih 83,49 dolara. Uz rast prodaje i cena deonica, “Nike” je ovim potezom dobio 17.000 novih pratioca na Instagramu, a objava američke kompanije na toj društvenoj mreži druga je "najlajkovanija" objava u istoriji “Nike”-a (nakon objave o Svetskom prvenstvu).

Navedeno je u potpunoj suprotnosti s izjavama američkog predsednika Donalda Trampa prema kojima je kompanije "apsolutno uništena zbog besa i bojkota koje je kampanja izazvala", prenosi Seebiz.

Da podsetimo, Colin Kaepernick bio je prvi igrač koji je 2016. godine počeo klečati tokom tradicionalnog sviranja američke himne pre početka utakmice u znak protesta protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima što se nije svidelo Trampu, kao ni mnogim drugim konzervativcima. Iako se “Nike” pre nije izjašnjavao o ovoj kontroverzi, uključivanje Kaepernicka u kampanju u kojoj je sportista postao zvezda, pokazuje na čijoj je strani američka kompanija.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!