Računovodstvo i finansije

Digitalizacija i Smart finansijsko izveštavanje

Šesta po redu međunarodna naučna konferencija FINIZ 2019 pod nazivom ”Digitalizacija i smart finansijsko izveštavanje” održaće se u petak, 06.12.2019. godine na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, ul. Kumodraška 261a (Bulevar Peka Dapčevića bb).

Živimo u okruženju u kojem se podaci kreću brže od misli. Smart finansijsko izveštavanje zahteva od profesionalaca u korporacijama poznavanje digitalne tehnologije (cloud računovodstvo, mobilne tehnologije, napredne analitike (big data), društvenih mreža, Internet of Things, poslovne inteligencije kao podrške finansijskom odlučivanju, blockchain i 3D štampe)  i aktuelne regulative (računovodstvene, poreske, korporativne, e-poslovanja, itd.). U privrednom subjektu smart finansijsko izveštavanje nadograđuje tradicionalno računovodstvo, jer pored računovodstvenog izveštavanja pruža mogućnosti poslovnog savetovanja, odnosno holističkog razumevanja biznisa. Revizorske firme svoje procese, načela poslovanja, etičke principe i profesionalnu regulativu unapređuju smart platformama koje koriste u reviziji finansijskih izveštaja, tokom pregleda finansijskih informacija i drugih angažovanja na osnovu kojih pružaju uveravanje i kod drugih usluga srodnih reviziji. Smart procesi u revizorskim firmama su povećali profesionalni sud, iskustvo, skepticizam, primenom novih digitalnih tehnologija, nauke o podacima i bazama podataka i sofisticiranim analizama.

Konferencija FINIZ je nastavila da podstiče stručnjake iz privrede i naučne radnike da istražuju stvarne događaje i predlažu nova finansijska rešenja u funkciji umrežavanja svetskih finansijskih trendova i izazova upravljanja rizicima. Takođe, istrajala je u posmatranju i praćenju trendova, pa u vezi sa tim, na ovogodišnjoj konferenciji FINIZ 2019 pored postojećih sesija organizovaće se sesije iz oblasti marketinga i upravljanja ljudskim resursima (HR – Human Resources).

Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem e-maila: finiz@singidunum.ac.rs.

AGENDA KONFERENCIJE

09.00-10.00   Registracija učesnika i kafa dobrodošlice

10.00-11,30   Plenarna sesija

11.30-11.45   Druženje i umrežavanje

11.45-13.15   Paralelne sesije

                    - Računovodstvo i revizija

                    - Interna revizija

                    - Singidunum HR Forum 2019

13.15-13.45   Druženje i umrežavanje

13.45-15.15   Paralelne sesije

                    - Procenitelji

                    - Finansijska forenzika

                   - Marketing

15.15-15.30   Druženje i umrežavanje

15.30-17.00   Naučno-istraživački radovi

                   - Iz tematskih oblasti konferencije

                   - Cirkularna ekonomija

17.00 Kraj konferencije

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!