Digitalni svet | Bez kategorije

Kako Facebook špijunira sve svoje korisnike?

Način na koji Facebook koristi vaše privatne podatke može da bude više i manje očigledan.

Direktor "Apple"-a: Nauka je bezvredna ako ne pomaže ljudima

Direktor kompanije "Apple" Tim Kuk rekao je diplomcima prestižnog Masačusetskog tehnološkog instituta (MIT) da je nauka bezvredna ako oni koji se njom bave nisu motivisani osnovnim ljudskim vrednostima i željom da pomažu ljudima.

"Apple" uvodi blokadu kucanja poruka tokom vožnje

Kompanija "Apple" planira da uvede novu opciju na iPhone koja će napokon sprečiti nesavesne vozače da kucaju poruke tokom vožnje.

FaceApp može da pokaže kako biste izgledali kao starija ili osoba suprotnog pola

FaceApp je aplikacija koja može da vam pokaže kako biste izgledali kao starija osoba, kao malo dete ili kao osoba suprotnog pola.

Koje države imaju najbrži mobilni internet?

Prema najnovijem izveštaju o internet konektivnosti, na vodećem mestu u svetu po prosečnoj brzini mobilnog interneta nalazi se Ujedinjeno Kraljevstvo sa brzinom od 26 Mbps.

Kina pokrenula voz na virtuelnim šinama

Kina je pustila u saobraćaj prvi voz koji se kreće po virtuelnim šinama, odnosno asfaltu.

"Google" kreirao dečiju igricu u cilju zaštite od prevara

Kompanija "Google" pokrenula je kampanju tokom koje će obrazovati decu kako da se zaštite od prevara i drugih problema na internetu, saopšteno je danas.

"Apple" izbacio iOS 11

"Apple" CEO Tim Cook je zvanično objavio iOS 11. Naredna verzija "Apple"-ovog operativnog sistema za mobilne uređaje će poboljšati ključne tehnologije koje pokreću OS, a istovremeno donosi i brojne nove funkcije.

Veštačka inteligencija može da odredi dužinu životnog veka čoveka?

Grupa australijskih naučnika napravila je sistem veštačke inteligencije koji može da predvidi da li ćete skoro umreti, za šta im je potrebna samo slika vaših organa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!