Agro svet

Do kraja godine prvi konkurs za sredstva iz IPARD fonda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović obavestio je zamenika šefa Delegacije EU u Beogradu Oskara Benedikta da je poslednji od četiri uslova za odobrenje IPARD akreditacije, adaptacija zgrade Uprave za agrarna plaćanja završena, kao i da je usled toga počela eksterna revizija od strane nadležnih organa Evropske komisije.

Ministar Nedimović je istakao i da su načinjeni maksimalni napori u cilju otklanjanja svih blokirajućih faktora, zbog čega očekuje da se do kraja godine raspiše i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova.

Gospodin Benedikt je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata na tom planu i ocenio da se saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odvija u dobrom pravcu.

Povodom uspostavljanja sistema rada Direkcije za nacionalne referentne laboratorije, ministar Nedimović je izjavio da su na tom projektu, takođe, otklonjene sve prepreke za početak rada laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i da se njeno otvaranje očekuje u decembru mesecu, stoji u saopštenju.

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!