Projekti

Do kraja meseca “Facebook” lansira svoju kriptovalutu

Kada je u februaru “Facebook” zabranio sadržaje koji promovišu kriptovalute počele su priče da je to zato što planiraju da lansiraju sopstveni koin.

U junu su te informacije sve bliže stvarnosti budući da se nova valuta očekuje do kraja meseca. Kripto-projekat poneo je ime Libra, a zaposleni koji na njemu rade će, kako tvrde upućeni, moći da biraju da li žele da budu plaćeni na tradicionalni način, ili pak u novoj kriptovaluti.

Pored zaposlenih, ciljna grupa nove valute su i građani zemalja u razvoju gde su velike inflacije, a plaćanje će uglavnom biti moguće u okviru Facebook proizvoda kao što su WhatsApp i Messenger.

Ako “Facebook” zaista bude lansirao svoju valutu ona će postati prvi coin koji je predstavljen tolikom broju korisnika, zbog toga što 2,3 milijarde ljudi širom sveta koristi Facebook, prenosi PC Press.

Reč je o kompaniji, koja već sarađuje sa vladama različitih zemalja, tako da su dogovori o implementiranju valute u toku, a radi se i na preventivnim merama za sprečavanje prevara koje bi projekat vrlo brzo mogle da ugroze.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!