Društvo

Donacija vredna pet miliona dinara: OTP banka uručila 13 defibrilatora zdravstvenim ustanovama širom Srbije

OTP banka danas je uručila 13 novih defibrilatora vrednosti pet miliona dinara s ciljem direktnog unapređenja urgentne medicine u Srbiji. Na predlog Ministarstva zdravlja Republike Srbije određene su ustanove u kojima su ovi elektromedicinski uređaji najpotrebniji. Portabilne defibrilatore regionalni direktori OTP banke uručili su domovima zdravlja u Inđiji, Mladenovcu, Šidu, Velikoj Plani, Batočini, opštim bolnicama u Čačku, Ćupriji, Leskovcu, Subotici i zdravstvenom centru Vranja.

Uručenju defibrilatora za hitnu medicinsku pomoć prisustvovali su Danica Grujičić, ministarka zdravlja, i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke. Tom prilikom ministarka je istakla značaj ovakvih donacija, navodeći da su defibliratori uređaji koji spašavaju život i zahvalila OTP banci što su, kako je rekla, prepoznali potrebe zdravstvenih ustanova za ovim aparatom.

“U momentu kada dođe do srčanog zastoja ili kada dođe do, kako ga mi zovemo, flatera, odnosno nekontrolisanih kontrakcija srca, defibrilator je taj koji spašava život. Meni je posebno drago što su uređaje dobile ustanove poput Zdravstvenog centra Vranje, zatim Leskovac, Ćuprija, Čačak, u Vojvodini Šid, Inđija i Subotica, Batočina i Velika Plana. Mi smo im to i ranije obećali, a zahvaljujući OTP Banci, ispunili smo to obećanje”, navela je ministarka zdravlja.

Mihajlović je podsetio da je donacija usledila nakon potpisanog ugovora između Banke i Ministarstva zdravlja Republike Srbije krajem decembra 2023. godine kada je OTP banka odlučila da sredstva za novogodišnje poklone klijenata usmeri na viši cilj.

„Danas smo zaokružili novogodišnju donaciju i uručili 13 novih mobilnih defibrilatora domovima zdravlja i opštim bolnicama kojima su najpotrebnije u našoj zemlji. OTP banka kao društveno odgovorna kompanija koja posluje u 91 gradu sa 153 ekspozitura na ovaj način direktno doprinosi unapređenju urgentne medicine u Srbiji, i to u gradovima gde je iskazana neophodnost nabavke uređaja koji spasavaju živote ljudi“, zaključio je Mihajlović.

OTP banka jedan je od lidera u domenu korporativne odgovornosti na domaćem tržištu koji unapređuje društveni ambijent gde posluje i to 365 dana u godini. Kao i do sada, i u budućnosti će nastojati da aktivno doprinese građenju solidarnije i humanije društvene zajednice u kojoj posluje.

Foto: Nikola Živić

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!