Razvoj

Džef Bezos zarađuje milijarde kao od šale

Jedini centi-milijarder (obuhvata iznos od preko stotinu milijardi) na planeti je postao bogatiji za još nekoliko milijardi dolara.

Džef Bezos, osnivač i izvršni direktor “Amazona”, uvećao je svoje bogatstvo za dodatnih 2,8 milijardi dolara, dok su se akcije njegovog giganta za elektronsku trgovinu povećane za 2,5 odsto.

Bezos sada raspolaže imovinom vrednom 113,5 milijardi dolara, pokazuju podaci magazins “Forbs”, što je njegova najveća imovina ikad. Ovim rezultatima, Bezos je dodatno osigurao poziciju najbogatijeg čoveka na svetu, ispred Bila Gejtsa i Vorena Bafeta, koji poseduju imetke od 92,5 milijardi dolara i 92,3 milijarde dolara. Bezosova vrednost imovine ga čini najbogatijom osobom na svetu, još otkako je magazin “Forbs” počeo da prati uspehe i zarade najvećih svetskih biznismena, davne 1982. godine.

Bezos je tek nedavno počeo da poklanja delove svog bogatstva. Podsetimo, on je u junu 2017. godine pitao svojih 400.000 sledbenika na Tviteru da mu daju neke filantropske ideje, nakon čega je nedavno donirao 33 miliona dolara za finansiranje fakultetskih stipendija.

Bezos je zaradio većinu bogatstva zahvaljujući svom udelu u „Amazonu“, koji iznosi 16 procenata. On je i vlasnik “Vašington Posta” i osnivač pokreta “Blue Origin”, koji, takođe, donose odličnu zaradu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!