Razvoj

Egzodus velikana iz Silicijumske doline

Amazonova potraga za novim centrom izvan Sijetla je samo početak egzodusa tehnoloških kompanija iz skupih primorskih gradova na jeftinije kopnene lokacije, izjavio je izvršni direktor „Redfina“ Glen Kelman.

"Glavni igrači Silicijumske doline će napustiti Silicijumsku dolinu. To se već dešava", rekao je Kelman za CNBC.

"Tehnološke kompanije i kompanije sa Vostrita jure talente, a talenti brinu o pristupačnom stanovanju."

Kelman, šef online kompanije za nekretnine predviđao je ubrzano pomeranje iz primorskih gradova, jer vlasnici kuća pokušavaju da izbegnu višu stopu poreza. Gusto naseljeni i skupi gradovi, rekao je on, već gube stanovnike i firme.

"Google zapošljava više inženjera van Silicijumske doline nego u njoj, a ako Google ne može da priušti Silicijumski dolinu, onda niko ne može."

Masovna migracija u centar zemlje obuhvata naseljavanje gradova, koji su bili ekonomski mrtvi pre pet ili deset godina. Gradovi kao što su Denver, San Antonio i Hjuston su spremni da postanu čvorišta svetske tehnološke scene.

"Nekada je Kalifornija bila centar sveta, u tehnološkom smislu. Imali smo budućnost i osećali smo se kao da se sve prvo dešava ovde", rekao je Kelman i dodao: "A sada vidite to preuzimanje, premeštanje poverenja u centar zemlje. Ljudi u Detroitu i Teksasu su sada puni samopouzdanja, sada oni smatraju da poseduju budućnost."

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!