Omladinsko preduzetništvo

Eleven 2.0 一 6.000.000€ za regionalne startape

Bugarski akscelerator Eleven obezbeđuje novih 6.000.000€ za regionalne startape.

Bugarski akscelerator Eleven domaćoj preduzetničkoj sceni od ranije je poznat po tome što je finansirao 13 startapa iz Srbije i što je većinom podržavao one koji razvijaju hardverske proizvode.

Ono što je novost jeste da kreće serija podrške za inovacije i tehnologiju SEE regije, Eleven 2.0 – the Founders Fund. I ovog puta Eleven je u potrazi za lokalnim preduzetnicima koji imaju želju da naprave disrupciju i uđu na druga tržišta.

U okviru novog programa preduzetnici mogu da očekuju stručnu i finasijsku podršku. Ovog puta radi se o privatnom fondu vrednom šest miliona evra kreiranom od strane preduzetnika za preduzetnike.

Planirane pre-seed investicije namenjene su za oko 20 kompanija u ranoj fazi razvoja sa razrađenim konceptom i trakcijom, a iznosiće po 100.000 evra. Za prateće finansiranje obezbeđeno je po još 200.000 evra s mogućnošću za seed runde koje prelaze pola miliona evra.

U naredne tri godine Eleven 2.0 će biti otvoren za startape iz svih industrija, s tim da će i dalje malo više biti okrenut B2B softverima, SaaS i hardver proizvodima. Znanje o ciljanim industrijama i razvoju biznisa obezbediće im mentori i investitori, kao i globalna mreža partnera i sličnih organizacija. Takođe, izabrani startapi će postati deo #OneOf11 zajednice.

Platforma koja je namenjena preduzetnicima detaljno je opisana na sajtu, a sama prijava dostupna je na sledećem linku.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!