Razvoj

EU za projekte na istoku Srbije obezbedila 16,5 miliona evra

Projekti vredni 16,5 miliona evra, koje će finansirati EU, doprineće razvolu, ne samo turizma već i drugih grana na istoku Srbije.

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbija bez pomoći Evropske unije ne bi mogla u toj meri da uloži u razvoj turizma i očuvanje kulturnog nasleđa u istočnom delu zemlje.

Vučić je naveo da se u Srbiji često nađe razlog za kritiku EU, ali da u ovom slučaju EU ide ogromna zahvalnost za sve što su učinili. "Drugačije će izgledati istok Srbije kada svi ovi projekti budu implementirani", rekao je Vučić, obraćajući se na predstavljanju početka projekta "EU za kulturno nasleđe i turizam", u okviru kojeg su EU i nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj uložili 16,5 evra za projekte na istoku Srbije.

"Tih 16,5 miliona evra za različite projekte je ogroman novac. Neće da promeni sve, ali je teško da bismo, bez obzira na sve uspehe koje imamo u ekonomskoj politici, mogli da izdvojimo novac za ove projekte", rekao je Vučić na predstavljanju projekta u okviru Beogradskog sajma turizma, prenosi B92.

On je ocenio da EU na pametan način ulaže novac u strateški razvoj i turističke potencijale, ali i dubinski i raznovrsno, kako bi Srbija mogla da privuče različite kategorije ljudi da dođu na istok naše zemlje. Predsednik Srbije je podsetio da je, uz pomoć EU, obnovljena Golubačka tvrđava i istakao da će, kada budu završeni projekti, i Kladovo, Negotin, Zaječar i drugi delovi istočne Srbije potpuno drugačije izgledati.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!