Projekti

Evropsko prvenstvo u plesu u bojama srpske zastave

Sa osvojene ukupno 22 medalje u tri uzrasne kategorije (deca, juniori i seniori), reprezentacija Srbije u plesu još jednom je briljirala na Evropskom prvenstvu - IDO EUROPEAN BALLET, JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS održanom od 8. do 11. septembra u Skoplju.

Preko 200 plesača iz 7 plesnih klubova (Five, Dance factory, RIS, Dance station, Master dance, City dance studio, Stage dance) predstavljalo je našu zemlju na ovom takmičenju i, kroz 80 različitih koreografija, dokazalo da se ples u Srbiji nalazi na izuzetno visokom nivou.

Zahvaljujući talentu i predanom radu velikog broja trenera, koreografa i plesača, Srbija je u samom vrhu Evrope sa čak 22 medalje, osvojene u svim uzrasnim kategorijama, od kojih je čak 10 zlatnih.

 

„Ples je za sve nas velika ljubav koju gajimo od malih nogu, a činjenica da imamo priliku da tu ljubav prikažemo na evropskoj sceni boreći se za svoju zemlju, daje nam još veću snagu da budemo najbolji što možemo. Ponosni smo na preko 20 osvojenih medalja, a posebno smo zahvalni našim trenerima i koreografima koji se trude i motivišu nas da svaki korak na sceni bude savršen“ rekla je Anđela Đurić, članica plesne grupe RIS. 

Najtrofejniji klubovi su DANCE FACTORY sa 13 medalja, RIS sa 7 medalja i FIVE sa 2 medalje.

 

 

 

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!