Razvoj

Fantastična nova opcija stiže na sve Android i iPhone telefone

Google Lens je vizuelni pretraživač, odnosno alat koji analizira sve što se prikazuje na kameri i, u zavisnosti od onoga  što je prikazano, preuzima određene radnje.

Google Lens jedna je od zanimljivijih i korisnih Google-ovih opcija, koja je bazirana na veštačkoj inteligenciji. Ona je do sada bila rezervisana samo za Google-ove Pixel telefone, ali su ove nedelje objavili kako Lens postaje dostupan na svim Androidima, ali i na Apple-ovom iPhone-u.

Ako fotografišete građevine i znamenitosti, zahvaljujući Google Lensu na ekranu vašeg telefona prikazaće se dodatne informacije o njima, ako snimate cvet, ova aplikacija će pokazati potencijalno ime cveta i odmah korisnika obavestiti gde se nalazi najbliža cvećara, snimite li psa, prepoznaće rasu, a ako snimite vizit kartu, podaci sa nje (ime i prezime, telefonski broj, adresa i slično) će se automatski sačuvati u kontaktima. Još jedna zgodna mogućnost ovog alata jeste i povezivanje sa WiFi-jem očitavanjem lozinke sa rutera.

Google Lens će biti moguće koristiti samo putem aplikacije Google Photo na Androidu i na iPhone te je prvo potrebno nadograditi Google Photo na poslednju verziju na Androidima, dok korisnici Apple-ovih mobilnih uređaja moraju još malo da sačekaju, jer ova opcija neće biti dostupna odmah, već stiže uskoro.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!