Industrija

"Fijat" ostaje u Kragujevcu, ali se menjaju uslovi ugovora

"Fijat" će i posle desetogodišnjeg ugovora ostati u Kragujevcu, a u pripremi je novi sporazum sa italijanskom kompanijom.

Ipak, u kom će pravcu "Fijat" dalje ići, biće jasnije nakon 1. juna, kada će prvi čovek Serđo Markione, obelodaniti petogodišnju strategiju ovog automobilskog giganta i planove za proizvodnju novog modela.

Kako je najavila Ana Brnabić, predsednik Vlade Srbije, na pitanje poslanika, "Fijat" će ostati da posluje u Kragujevcu, a u pripremi je i novi ugovor sa italijanskom kompanijom, koji će više biti u interesu građana.

Ugovor, koji "Fijat" ima sa Srbijom, ističe 29. septembra. Očekuje se da novim dogovorom bude obuhvaćen i nov model, pišu “Novosti”.

Od početka proizvodnje modela "500 L" potražnja za ovim automobilom nije značajno oscilirala, ali se svi stručnjaci slažu da je vreme za proizvodnju novog modela. To će, kako saznaju “Novosti”, biti deo novog ugovora, ali će i država Srbija, najverovatnije, srazmerno svom ulogu u fabrici (finansijski), učestvovati u izradi novog automobila.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!