Obrazovanje i posao

FINIZ – Online panel

Univerzitet Singidunum i Casa Forte organizuju on-line panel: Finansijska edukacija, digitalna solidarnost i društvena odgovornost 31.03.2020. u 18h preko Hangsoutmeet platforme.

Panel je iniciran tematikom finansijske inkluzije i prethodnom praksom obeležavanja nedelje novca. Finansijska inkluzija znači da pojedinci i preduzeća imaju pristup korisnim i pristupačnim finansijskim proizvodima i uslugama koji zadovoljavaju njihove potrebe - transakcije, plaćanja, štednja, kredit i osiguranje - isporučeni na odgovoran i održiv način. Finansijska inkluzija predstavlja kamen temeljac za smanjenje siromaštva i mogućnosti za ekonomski rast, s pristupom digitalnim finansijskim uslugama kritičnim za pridruživanje novoj digitalnoj ekonomiji. Finansijska inkluzija je pozicionirana kao pokretač drugih razvojnih ciljeva u ciljevima održivog razvoja 2030. Shodno tome, učesnici panel diskusije će se osvrnuti na značaj finansijske edukacije, naročito kod omladine; digitalnu solidarnost i društvenu odgovornost.

S tim u vezi partnerski su Univerzitet Singidunum i Casa Forte iz Beograda odlučili da na ovaj nacin daju doprinos aktuelnoj temi. Pri tome, važno je istaći da su tokom 2019. godine Casa Forte i Univerzitet Singidunum partnerski razvili edukativno poslovnu simulaciju Coin & Fund, koja je u nastavnom procesu na Poslovnom fakultetu u Beogradu, od školske 2019/2020godine. Takođe, Casa Forte se priključio inicijativi Kancelarije za IT i e-upravu i omogućio korišćenje simulacije Coin & Fund preko sajta Digitalna solidarnost.

 

Vremensko trajanje panela: do 60 min

Agenda dogadaja:

Pozdravni govori organizatora događaja (Univerzitet Singidunum, Casa Forte, Evropska bankarska trening mreza), izlaganje očekivanih govornika, izlaganje studenata koji su prošli on-line simulaciju Coin & Fund (koja je sastavni deo nastavnog procesa na Poslovnom fakultetu u Beogradu), zaključak diskusije.

Očekivani  govornici bi bili predstavnici: Univerzitata Singidunum, Casa Forte, Evropske bankarske trening mreže, Digitalne solidarnosti – kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Privredne komore Srbije, Udruženja mladih privrednika Srbije, Comtrade Beograd, NIVS partners i Black Rock.

Studenti koji su se prijavili da učestvuju su: Savo Simić, Jovana Jovanović, Nenad Dimitrijević, Anđela Lutovac i Mihailo Vranesevic.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!